Algemene Voorwaarden

1. Algemene bepalingen

 

Deze algemene voorwaarden hebben betrekking op de vakantiebungalows “Kas Jato Bako”, en “Kas Senkuria” te Kralendijk, Bonaire.

De vakantiebungalows zijn uitsluitend bestemd als recreatiewoning. De huurder kan zich in geen enkel geval beroepen op enig recht, langer te verblijven dan de overeengekomen huurperiode, dan alleen na overeenstemming met de verhuurder. Met het betalen van de aanbetaling of betaling van het gehele bedrag verklaart u als huurder deze algemene huurvoorwaarden te hebben gelezen en te hebben geaccepteerd.

 

2. Reservering en betaling

 

2 a. Aanbetaling

Voor iedere reservering moet 1/3 (33%) van de huurprijs worden aanbetaald. Deze aanbetaling moet binnen 7 dagen na toezending van de factuur zijn voldaan. De reservering is pas officieel nadat wij de vereiste aanbetaling hebben ontvangen. Kosten van de eindschoonmaak, gas, electra, toeristenbelasting en de borg zijn, indien zij niet apart op de factuur zijn aangegeven, bij de totale huursom inbegrepen.

2 b. Betaling van het restantbedrag.

Het totaalbedrag (minus de aanbetaling), moet uiterlijk 30 dagen voor de aanvang van de overeengekomen huurperiode door ons zijn ontvangen. Als u na herhaald verzoek nog niet heeft betaald, dan zal dit gezien worden als een annulering en zijn de annuleringsvoorwaarden, zoals genoemd in artikel 3 van toepassing. Wij hebben dan tegelijkertijd het recht de betreffende vakantiewoning opnieuw voor verhuur aan te bieden. De aanbetaling van 33% wordt niet terugbetaald! Na ontvangst van het totaalbedrag ontvangt u een bevestigingsmail.

2 c. Maximum aantal bewoners

In de vakantiewoning mogen niet meer personen logeren, dan het overeengekomen aantal. Dit met een maximum van 4 personen. Indien dit aantal overschreden wordt, kan diegene die de ontvangst regelt, de toegang tot de vakantiewoning aan deze extra personen ontzeggen.

2 d. Schoonmaak.

U dient de vakantiewoning na de overeengekomen huurperiode “bezemschoon” achter te laten en te zorgen dat het servies, bestek, pannen etc. schoon zijn.

2 e. Borg

Na controle en schoonmaak van de woning zal de borg bij vertrek, contant worden terugbetaald, dan wel binnen 5 werkdagen op de bankrekening van de huurder worden gestort, eventueel onder aftrek van kosten voor het herstel van achteraf geconstateerde schade aan de woning en/of inventaris. Mocht blijken dat er overmatig gebruik is gemaakt van stroom en/of water, dan zal eveneens verrekening plaatsvinden met de betaalde borgsom.

2 f. Huisdieren

Kleine huisdieren zijn toegestaan.

 

3. Services

 

Onze bungalows zijn inclusief:

* Stroom, water en gas. (bij normaal gebruik).

* Airconditioning in alle slaapkamers.

* Kabel TV en vele zenders.

* Stereoinstallatie, radio en DVD speler.

* Wireless internet.

* Keuken met koelkast en gasfornuis met oven, voorzien van diverse keukenapparatuur.

* Wekelijkse verschoning van bad- en keuken doeken.(niet voor gebruik buitenshuis).

* Wekelijkse verschoning van bedlinnengoed.

* 220 en 127V, 50Hz elektravoorziening.

* Parkeerplaats op eigen(afsluitbaar) terrein.

* Afhalen en brengen naar het vliegveld.

* In -en uitchecktijden in overleg en uiteraard afhankelijk van uw vlucht.

* Buitendouche en spoelbak voor alle duikuitrusting.

* Zwembad ( Alleen Kas Jato Bako )

 

4. Annulering

 

4 a. Annulering door de huurder

Elke annulering moet schriftelijk of per mail aan ons worden gemeld. Indien u de reservering onverhoopt wilt annuleren dient u rekening te houden met annuleringskosten, die wij aan u doorberekenen. Als u tot 30 dagen vóór de huurdatum annuleert zijn de annuleringskosten 33% van de huursom (de aanbetaling). Bij annulering minder dan 30 tot 7 dagen voor aankomst zijn de kosten 90%, bij minder dan 7 dagen is dit 100%. Indien u geen gebruik maakt van de vakantiewoning of deze voor het einde van de huurperiode verlaat, zal er geen enkele terugbetaling plaatsvinden.

4 b. Annulering door verhuurder

Indien wij door onvoorziene omstandigheden, dan wel door overmacht een huurovereenkomst moeten annuleren, zal de huurder hiervan onmiddellijk op de hoogte worden gesteld en zal er terugbetaling van de aanbetaling plaatsvinden.

5. Verantwoordelijkheden

5 a. Verantwoordelijkheden van de verhuurder

· DE verhuurder kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor:

· Enige verstoring, wijziging of verhindering van het verblijf van de gast, indien dit het gevolg is van onvoorziene of onoverkomelijke gebeurtenissen buiten onze wil om.

· Ongemakken en/of voor onderbreking van water of elektriciteit, veroorzaakt door het werk van derden, zoals gemeenten enz.

· Voor letsel berokkend, aan de huurder(s) door welke oorzaak deze schade of letsel ook is ontstaan. Evenmin zijn wij aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van bagage, persoonlijke eigendommen of voertuig. U dient hiertoe een eigen (reis)verzekering te hebben afgesloten.

5 b. Staat van de vakantiewoning en inventaris.

Het huis dient schoon en netjes te worden aangetroffen en van een volledige inventaris te zijn voorzien. Is dit niet het geval, dan moet dit gelijk gemeld worden aan de beheerder, zodat het één en ander zo spoedig mogelijk kan worden verholpen. Daarna is aanspraak niet meer mogelijk. (beheerder: Peter de Graaf tel: (+599) 701 73 73.

 

6 Klachten en geschillen

Ondanks onze zorg en inspanning kunt u van mening zijn dat u een gerechtvaardigde klacht heeft, met betrekking tot uw vakantieverblijf. Deze klacht kunt u uiterlijk 5 dagen na vertrek schriftelijk bij ons indienen. (bokambabonaire@gmail.com) De klacht zal dan met de grootste zorg worden behandeld.